2.0. Wie zitten er achter B of Joy?
In het menu, onder het kopje: 'Over ons' vind je enkele van de kernteamleden die betrokken zijn bij dit initiatief. Er zijn ook mensen bij B of Joy die banen hebben binnen het huidige financiële systeem. Ze kunnen hun identiteit nog niet prijsgeven, anders zouden ze hun baan verliezen. Onze supporters zijn te vinden op de website onder de menuknop 'Joy Supporters'.
2.1. Is het verplicht om met een foto of logo op de Supporterspagina te staan bij aankoop van certificaten?
Nee, het is niet verplicht, maar het kan voor wie dat wil. Met deze pagina geven we een kijkje achter de schermen en wat informatie over de supporters.
2.2. Hoe betaalt u alle kosten binnen uw organisatie?
Onze kernteamleden, vrijwilligers, supporters en donateurs hebben al vele jaren hun eigen tijd en geld geïnvesteerd. Ze hebben veel energie gestoken in het opzetten van B of Joy. Er zijn veel problemen te overwinnen, maar het uiteindelijke doel maakt alle offers goed. Stichting United People regelt alle financiële zaken.
2.3. Is het nodig om certificaathouder te worden om B of Joy financieel te kunnen ondersteunen?
Nee, u kunt bijvoorbeeld ook donateur of donateur worden. Naast financiële ondersteuning is het ook mogelijk om als vrijwilliger andere diensten aan te bieden. Klik hier voor meer informatie.
2.4. Is Stichting United People een stichting of een coöperatieve vennootschap?
De United People Foundation (UPF) is een stichting die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 56595220.
2.5. Is een certificaathouder van coöperatie B of Joy persoonlijk aansprakelijk?
B of Joy (BOJ) heeft als gemeenschapsbank gekozen voor de coöperatieve vorm (in oprichting). Dat betekent dat u als Lidmaatschapscertificaathouder niet persoonlijk aansprakelijk bent zolang u de regels van United People Foundation, coöperatie BOJ en de wetten van uw land respecteert. U kunt alleen aansprakelijk worden gesteld voor het risicokapitaal dat u heeft geïnvesteerd, namelijk het geld dat u voor de certificaten heeft betaald.
2.6. Welke rechtspersonen kunnen een rekening openen bij B of Joy? Kan een persoon de status van 'Rechtmatig wezen' gebruiken in plaats van 'Citizen' met B of Joy?
Iedereen die lid wordt van coöperatie B of Joy (BOJ) en in het bezit is van een legitiem legitimatiebewijs, kan straks als natuurlijk persoon, vereniging, stichting of bedrijf een rekening openen. Andere mogelijke statusnamen van natuurlijke personen of rechtspersonen zoals: staatsburgerschap, 'wettig zijn', 'soeverein persoon van vlees en bloed', enz... zijn niet relevant voor de doeleinden van door BOJ te verlenen diensten aan de leden en mede-eigenaar van de coöperatie.
We zijn op de hoogte van de meeste verschillende bewegingen binnen de samenleving en hebben enige kennis van de doelen van organisaties zoals: Soevereine mensen van vlees en bloed en One People's Public Trust (OPPT). Mensen die lid zijn van deze organisaties zullen zich thuis voelen binnen onze coöperatie, omdat BOJ administratieve ontzorging kan faciliteren ten behoeve van de samenleving. Op termijn zullen via de coöperatie veel verschillende diensten beschikbaar komen. Lees ook punt 3.6.
2.7. Wie bepaalt de salarissen van alle bankmedewerkers? Worden bonussen ook betaald?
De salarissen van bankmedewerkers worden door de leden van de coöperatie vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Dit zal gebeuren volgens de cao voor banken. Bonussen zijn volledig niet onderhandelbaar. Het volgende kan echter gebeuren: Tijdens de jaarlijkse ALV worden de EMC-houders (mede-eigenaren van de coöperatie) geïnformeerd over het behaalde rendement.
De EMC-houders zijn vrij om ervoor te kiezen om 40% via hun eigen bank te herinvesteren in bijvoorbeeld duurzame projecten, binnen de bestaande economie. Cash 50% als netto rendement en 10% als gift aan de bankmedewerker. Dit als een extraatje voor al het uitgevoerde werk, wat resulteerde in het daadwerkelijke rendement. Zo ontstaat er een extra stimulans voor een maximale inzet.
2.8. Is dit initiatief alleen van toepassing op de Nederlandse markt? Of is deelname vanuit het buitenland mogelijk?
B of Joy is niet alleen voor de Nederlandse markt in Nederland. Het initiatief is internationaal. Ga voor internationale deelname naar de pagina Join us!
2.9. Wat wordt de jaarlijkse bijdrage voor het lidmaatschap van de Europese coöperatie?
Op basis van de B of Joy-begroting stelt de Algemene Ledenvergadering (ALV) de hoogte van de jaarlijkse contributie vast. Dit wordt gedaan om alle terugkerende kosten van de Europese Coöperatie (SCE) te kunnen dekken. Ter indicatie stellen wij 24 EURO / URA per lidmaatschapsjaar voor. Denk hierbij aan: een eurobetaalrekening (IBAN, zie fase 2), bankpas, Digitaal Internet Bankieren, pin en mobiel betalen, toegang tot het URA-platform, deelname aan een inkoopcollectief (op weg naar sparen), een bedrijvengids en Marktplaats (netwerk en omzet).
De Marktplaats bevat gratis advertenties. Kijk op de pagina's Producten en De 12 punten van verandering voor alle mogelijkheden die we als collectief kunnen creëren. Bij een deelname aantal van minimaal 10.000 leden gaan we ervan uit dat een jaarlijkse 24 EURO / URA het juiste bedrag is.
2.9.1. Hoe werken de democratische principes binnen United People en B of Joy?
Voor de manier waarop wij in het algemeen naar democratie kijken, verwijzen wij u naar de webpagina Democratie. Meer specifiek wat betreft de B of Joy coöperatie in oprichting: EMC-houders die lid zijn van de coöperatie hebben altijd 1 stem binnen de coöperatie, ongeacht het aantal ledencertificaten dat ze bezitten.
Mochten B of Joy Supporters liever lid worden van de B of Joy coöperatie, dan hebben ook zij altijd 1 stem binnen de coöperatie. Op de webpagina Joy Supporters lees je meer over de kracht van referendumrechts. Op de webpagina ‘De 12 punten van verandering’ leest u onder punt 1 en 9:
Punt 1. Via bindend referendumrecht bepaalt de bevolking wat te doen. Dit elimineert verspilling en geeft constructieve energie terug aan de samenleving.
Punt 9. Door het referendumrecht in punt 1 worden alle belangrijke nationale, Europese en mondiale beslissingen door de samenleving genomen.
Bezoek de website voor meer informatie.
Brandy Verdickt